Bekijk de nieuwsbrief via uw webbrowser.
Nieuwsbrief Gemeente Lansingerland  Week 31, 1 augustus 2017

Week 31, 1 augustus 2017

Gebruik de Samen aan de Slag aanhangwagen!

Gebruik de Samen aan de Slag aanhangwagen!

Wilt u samen met uw medebewoners een schoonmaak/opruimactie in uw buurt houden? Maak dan gebruik van onze ‘Samen aan de slag - aanhangwagen. In deze wagen vindt u handig materiaal om uw actie makkelijker te kunnen uitvoeren zoals bezems, prikstokken voor zwerfvuil, schoffels, spades en vuilniszakken. Belt u naar telefoonnummer 14 010 voor de mogelijkheden. 

Lees verder
Asbest in sporthal Berghonk

Asbest in sporthal Berghonk

In sporthal het Berghonk aan de Burgemeester van Oostenweg in Bergschenhoek is bij werkzaamheden in de meterkast afgelopen woensdag 26 juli asbest aangetroffen. De sporthal is voorlopig gesloten voor vervolgonderzoek, opruimwerkzaamheden en om verspreiding tegen te gaan. Heeft u vragen over asbest en de gezondheid? Neemt u dan contact op met de GGD via telefoonnummer (010) 433 99 66.

Lees verder
Buddy's gezocht!

Buddy's gezocht!

Lansingerland helpt de asielgerechtigden in de gemeente graag op weg om hun draai te vinden in hun nieuwe woonomgeving. Buddy’s zijn daarbij van grote waarde. MEE is de organisatie die in Lansingerland het buddyproject uitvoert en is op zoek naar nieuwe buddy’s. Helpt u mee?

Lees verder
Geluidsschermen N209

Geluidsschermen N209

Al een aantal jaar werken wij aan een plan voor geluidsschermen langs de N209. De Provincie Zuid-Holland heeft kort geleden de ontwerpen beoordeeld. Het ontwerp voor Bergschenhoek is goedgekeurd. Voor Bleiswijk is er nog geen akkoord bereikt.

Lees verder
Vermoedelijk botulisme in sloot Bastille

Vermoedelijk botulisme in sloot Bastille

In een sloot aan de Bastille in Berkel en Rodenrijs is een verlamde eend uit het water gehaald. Er is een vermoeden dat het dier besmet is met botulisme. Ziet u dode of zieke dieren in of rond de sloten of open water? Geeft u dit dan aan ons door via het online meldpunt of de LansingerlandApp.

Lees verder
Lachgas, een hype onder jongeren

Lachgas, een hype onder jongeren

Het gebruik van lachgas is een hype onder jongeren. Steeds vaker worden er grote hoeveelheden lege slagroompatronen gevonden in onze gemeente. Om jongeren op de risico’s te wijzen maakte de gemeente een flyer over de risico’s van lachgas (pdf, 2,9 kB) in samenwerking met Jeugd en Jongerenwerk.

Lees verder
KopieID app, een veilig ID

KopieID app, een veilig ID

Steeds meer organisaties vragen om een kopie van uw paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of verblijfsdocument. Er zijn mensen die misbruik maken van deze kopieën. Geef nooit zomaar uw identiteitsbewijs af. Wilt u toch een kopie afgeven? Maak dan gebruik van de KopieID app. Met deze app kunt u een veilige kopie van uw identiteitsbewijs maken.

Lees verder
Sirenetest

Sirenetest

Op de eerste maandag van iedere maand testen we om 12.00 uur in heel Nederland de sirenes. We testen deze sirenes om er zeker van te zijn dat ze functioneren als we er in het kader van rampenbestrijding gebruik van willen maken. De eerstvolgende sirenetest is op maandag 7 augustus 2017.

Lees verder
Wandelen of fietsen in de vakantie?

Wandelen of fietsen in de vakantie?

Bent u van plan om tijdens de vakantie een lekker stuk te wandelen of te fietsen? Maak dan eens gebruik van het wandel- of fietsknooppuntennetwerk. Elke regio in Nederland heeft een bewegwijzerd netwerk van knooppunten. Deze knooppunten lopen ook door Lansingerland. Download een van de beschikbare apps en stel zelf heel eenvoudig uw eigen route samen.

facebook Facebook
twitter Twitter
youtube YouTube
linkedin LinkedIn
instagram Instagram
Uw evenement in onze activiteitenagenda?

In Lansingerland worden veel activiteiten en evenementen georganiseerd. Van Hippische evenementen tot Foodfestivals, van exposities tot open monumentendagen. Iedereen die een evenement of activiteit organiseert dat in Lansingerland plaatsvindt en mogelijk voor onze inwoners interessant is, kan dit zelf aanmelden voor plaatsing in de activiteitenagenda. De agenda is te zien op onze website en via de LansingerlandApp.