Week 47, 18 november 2014
In deze nieuwsbrief:
  Waar moet de nieuwe burgemeester aan voldoen?
  Veranderingen bij het Persoonsgebonden Budget
  Herinrichting Berkel Centrum
  Start participatie herinrichting Wilgenlaan
  Bijeenkomst ‘Hoe voorkomt u een overval?’
  Identiteitsfraude voorkomen met KopieID app
  Uitbreiding fietsparkeren ZoRo haltes Berkelseweg en Boterdorpseweg
  Metropoolcongres markeert start van MRDH
  Werkzaamheden N209 bij Bleiswijk
  Werkzaamheden Zoetermeerselaan, Bleiswijk
Te zien in het gemeentehuis

Fotoproject Oog voor mensen

Besluitenlijst Raad en Commissies

Wilt u weten wat er in de commissies en de gemeenteraad besloten is?
Kijk op de pagina Besluitenlijst raad en commissies.

Openingstijden


Gemeentehuis Lansingerland
Servicepunt Bleiswijk
Gemeentewerf
Afvalbrengstation


 

Colofon

Contact

Iets kapot, kwijt of niet in orde

Lansingerland app

Facebook Twitter Youtube
 

Waar moet de nieuwe burgemeester aan voldoen?

De gemeente Lansingerland gaat op zoek naar een bij de gemeente passende burgemeester. De gemeenteraad wil graag weten wat u belangrijk vindt voor een nieuwe burgemeester. Van 18 november tot en met 2 december kunt u uw mening aan de gemeenteraad doorgeven. Hiervoor kunt u onze online raadpleging invullen.

 

Veranderingen bij het Persoonsgebonden Budget

Per 1 januari 2015 verandert er een en ander bij het Persoonsgebonden Budget. De gemeente neemt deze taak over. Inwoners die nu al een indicatie hebben, hebben een brief over de veranderingen ontvangen of ontvangen deze brief binnenkort.

Film en brochure
Op www.lansingerland.nl/goedvoorelkaar vindt u een filmpje waarin verteld wordt waar u terecht kunt met uw vragen over hulp en ondersteuning. Ook kunt u hier de brochure ‘Hulp of ondersteuning nodig’ downloaden. Hierin staat waar u moet zijn met uw vragen voor hulp en ondersteuning en welke stappen u daarna moet nemen.

 

Herinrichting Berkel Centrum

Herinrichting Berkel Centrum

Vanaf vrijdagmiddag 21 november kunt u gebruik maken van het nieuwe parkeerterrein aan de Molenwerfstraat.

Opening supermarkten
Op woensdag 26 november openen de supermarkten Hoogvliet en Aldi hun deuren voor publiek.

Kerksingel
Het opnieuw inrichten van de Kerksingel loopt in 2015 door.

 

Start participatie herinrichting Wilgenlaan

Na de Sterrenweg is nu ook de Wilgenlaan toe aan (groot) onderhoud. De Wilgenlaan gaan we met behulp van burgerparticipatie herinrichten. Bij deze herinrichting wordt in eerste instantie samen met de bewoners en gebruikers gekeken naar de huidige inrichting en naar mogelijke verbeteringen. Lees meer ...

 

Bijeenkomst ‘Hoe voorkomt u een overval?’

Op woensdag 19 november organiseert Veilig ondernemen Lansingerland de bijeenkomst ‘Hoe voorkomt u een overval’. Deze bijeenkomst is onderdeel van het project ‘Donkere Dagen Offensief’ en is bestemd voor alle winkeliers, horecaondernemers en benzinepomphouders in onze gemeente.  Lees meer ...

 

Identiteitsfraude voorkomen met KopieID app

Identiteitsfraude voorkomen met KopieID app
Bij identiteitsfraude maken criminelen misbruik van valse of gestolen identiteitsgegevens. Ze kopen bijvoorbeeld op naam van iemand anders spullen zonder te betalen. De KopieID app wijst daarom bijvoorbeeld op het doorstrepen van het BSN nummer. Ook kunt u een watermerk plaatsen met datum en doel van de kopie. De app is te downloaden via de App Store, Play Store of Windows Phone Store.

 

Uitbreiding fietsparkeren ZoRo haltes Berkelseweg en Boterdorpseweg

Het busgebruik in Lansingerland blijft groeien. Dat is ook te zien aan de grote aantallen fietsen bij de haltes langs de busbaan. Met subsidie van de Stadsregio gaan we het aantal fietsparkeerplekken bij de haltes Berkelseweg en de Boterdorpseweg fors uitbreiden. Bij de Berkelseweg worden ongeveer 80 extra fietsparkeerplekken gerealiseerd. Bij de Boterdorpseweg gaat het om 40 extra fietsparkeerplaatsen.

Tijdelijke fietsrekken
Omdat lijn 173 voorlopig nog niet door het centrum van Bergschenhoek kan rijden, worden bij de haltes Berkelseweg en Boterdorpseweg ook nog tijdelijke fietsenrekken geplaatst.

De werkzaamheden nemen enkele weken in beslag.

 

Metropoolcongres markeert start van MRDH

Metropoolcongres markeert start van MRDH
Burgemeesters Ahmed Aboutaleb en Jozias van Aartsen hebben op 12 november een letterlijke klap gegeven op de start van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de MRDH, per 1 januari 2015. Lees meer ...

 

Werkzaamheden N209 bij Bleiswijk

Vanwege werkzaamheden wordt de N209 op dinsdag 18 en woensdag 19 november van 20.00 - 6.00 uur in beide richtingen afgesloten tussen kruispunt Overbuurtseweg / Hoekeindseweg en kruispunt Leeuwenakkerweg  / Overbuurtseweg in Bleiswijk.

Het verkeer wordt omgeleid via de parrallelweg.

 

Werkzaamheden Zoetermeerselaan, Bleiswijk

Op 20 en 21 november is de noordelijke rijbaan in de richting van Zoetermeer tussen de Prismalaan Oost en de Brandpuntlaan Zuid (oostelijke deel) afgesloten. Verkeer wordt ter plaatse omgeleid evenals buslijn 173.

 

Openbare bekendmakingen

Voor bepaalde activiteiten geeft het gemeentebestuur een vergunning of een ontheffing. Alle afgegeven vergunningen moet de gemeente bekend maken. Dit gebeurt in de vorm van officiële bekendmakingen die we iedere week publiceren. Ook (het aanpassen van) bestemmingsplannen publiceren wij iedere week.

De gemeente publiceert deze openbare bekendmakingen op de pagina Gemeenteblad. Via de Lansingerland app kunt u eenvoudig de bekendmakingen bij u in de buurt zien, op een digitale kaart.