Week 41, 11 oktober 2016
In deze nieuwsbrief:
  Regenboogzebra in Berkel centrum onthuld
  Kunstgras en rubbergranulaat
  Energie besparen in Bergschenhoek centrum
  Derde prijs voor het Bleiswijkse Verlaat
  Verkeersles op een e-bike!
  Klimaatstraatfeest
  Geef inbrekers geen kans!
  Opsporingsprogramma Bureau Rijnmond
  Exposeren in het gemeentehuis?

Agenda

Dinsdag 11 oktober:

Workshop (vrijwilligers)vacaturetekst schrijven
Themabijeenkomst onafhankelijke cliëntondersteuning

Woensdag 12 oktober:

Start van het Klimaatstraatfeest
Action for Impact
Oostlanddag 2016

Donderdag 13 oktober:

Computer- en Tablet Café
Themabijeenkomst Dementie en Bewegen
Kegelen
Orde op uw PC en in de Cloud - start 1e cursus

Vrijdag 14 oktober:

Najaarsconcert Holland Christelijk Mannenkoor

Zaterdag 15 oktober:

Open Dag Bakker Ammerlaan Bleiswijk

Zondag 16 oktober:

Muziek- en cultuurdienst, Engelse kerkmuziek
Zondagmiddagsoos

Maandag 17 oktober:

Workshop 'goed voorbereid op verlies'

Dinsdag 18 oktober t/m donderdag 20 oktober:

Jeugdweek

Woensdag 19 oktober:

Cursus ‘Poëzie bij verlies en rouw’
Action for Impact

Donderdag 20 oktober:

De Zonnebloem - Pannekoeken Picknick
Kegelen

Vrijdag 21 oktober:

Bingo

Maandag 24 oktober:

Vergadering Welstandscommissie

Activiteiten in het gemeentehuis

Maandag 19 september t/m donderdag 13 oktober:

Kunsttoer, overzichtsexpositie 2016

Dinsdag 11 oktober:

Inloopbijeenkomst werkzaamheden Hoekeindseweg

Woensdag 12 oktober:

Inloopbijeenkomst werkzaamheden Anthuriumweg

Uw evenement plaatsen?

Kijk op de pagina
Activiteitenagenda

Besluitenlijst Raad en Commissies

Wilt u weten wat er in de commissies en de gemeenteraad besloten is?
Kijk op de pagina Besluitenlijst raad en commissies

Nieuwbouwkavels te koop!
Lees meer ...

Openingstijden


Gemeentehuis Lansingerland
Servicepunt Bleiswijk
Gemeentewerf
Afvalbrengstation


 

Vacatures

Adviseur Financieel Beheer

Colofon

Contact

Iets kapot, kwijt of niet in orde

Lansingerland app

Facebook Twitter Youtube
 

Regenboogzebra in Berkel centrum onthuld

Regenboogzebra in Berkel centrum onthuld
Vanochtend, dinsdag 11 oktober 2016, werd de zogenaamde ‘Regenboogzebra’ aan de Herenstraat in Berkel onthuld. Het bestaande zebrapad is aan weerskanten kleurrijk uitgebreid in het kader van de Coming-Outdag. Wethouder Simon Fortuyn verzorgde deze onthulling samen met commissielid Marko Ruijtenberg van GroenLinks, de initiatiefnemer. Lees meer ...

 

Kunstgras en rubbergranulaat

Op 5 oktober 2016 zond Zembla de uitzending ‘Gevaarlijk spel’ uit. Hierin bespraken zij de gezondheidsrisico’s van voetbalkunstgrasvelden die ingestrooid zijn met rubbergranulaat. Naar aanleiding van deze uitzending krijgen wij vragen van inwoners over deze voetbalkunstgrasvelden.

Voetbalkunstgrasvelden
In Lansingerland hebben we verschillende typen kunstgrasvelden. In de uitzending van Zembla is alleen gesproken over het rubbergranulaat van voetbalkunstgrasvelden. De kunstgrasvelden voor hockey, korfbal e.d. in de gemeente Lansingerland hebben deze korrels niet. In Lansingerland zijn er vijf voetbalkunstgrasvelden waarop ook wedstrijden gespeeld worden en 1 trainingsveld, verdeeld over vier voetbalverenigingen. Lees meer ...

 

Energie besparen in Bergschenhoek centrum

Energie besparen in Bergschenhoek centrum
Afgelopen zaterdag stond de WoonWijzerWagen in het centrum van Bergschenhoek. Inwoners konden hier terecht voor tips en onafhankelijk advies voor het besparen van energie in hun woning. Met de komst van de WoonWijzerWagen ging de wijkactie in Bergschenhoek van start.

Huis-aan-huis bezoeken
Woont u in de wijk Bergschenhoek Centrum? Dan kunt u binnenkort een medewerker van de WoonWijzerWinkel aan de deur verwachten. Als u dat wilt, kunt u een quickscan van uw woning laten maken. Lees meer ...

 

Derde prijs voor het Bleiswijkse Verlaat

Derde prijs voor het Bleiswijkse Verlaat
Het Recreatieschap Rottemeren ontving voor de restauratie van het Bleiswijkse Verlaat de derde prijs 2016 tijdens de Nationale Sluizendag op woensdag 5 oktober 2016.

Oordeel jury
De jury heeft grote waardering voor de wijze waarop de sluis weer in de oorspronkelijke staat is teruggebracht. Zij is er zich van bewust dat hout een vergankelijk materiaal met een eindige levensduur is. Pluspunt is het informatie-bord bij de sluis. Een klein minpuntje zijn enkele details waarbij stukken hout zijn ingelijmd.

Op de website van de stichting Historische Sluizen en Stuwen Nederland vindt u informatie over de best gerestaureerde sluizen van Nederland.

 

Verkeersles op een e-bike!

Verkeersles op een e-bike!
Om 50+ers bewust te maken van de voor- en nadelen van een e-bike organiseerde de gemeente Lansingerland in samenwerking met SOAB vrijdag 7 oktober een workshop. Wethouder Verkeer, Simon Fortuyn, voelde zich meteen al thuis op een e-bike en reed dwars door het parcours. Lees meer ...

 

Klimaatstraatfeest

Klimaatstraatfeest
Op woensdag 12 oktober om 13.15 uur geeft wethouder Jeroen Heuvelink samen met Klimaatstraatfeest de feestelijke aftrap voor de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Dit vindt plaats bij kunstwerk De Visch in Berkel centrum.

Landelijke energiebesparingswedstrijd
Het idee achter het Klimaatstraatfeest is simpel. Je verdient klimaatpunten door met zoveel mogelijk mensen energie te besparen. Dat kan bijvoorbeeld met een aantal van je buren, maar ook met je sportclub, vereniging of familie. De groep die aan het einde van de competitie de meeste punten heeft gescoord wint een fantastisch feest! Lees meer ...

 

Geef inbrekers geen kans!

Geef inbrekers geen kans!
Tijdens de herfstvakantie gaan veel inwoners op vakantie of dagjes uit. Inbrekers maken hier gretig gebruik van. Ze kunnen vaak goed aan woningen zien dat de bewoners niet aanwezig zijn. Volle brievenbussen, gordijnen die altijd dicht zijn en nooit een lampje aan. Het advies is: geef uw huis een bewoonde indruk. Lees meer ...

 

Opsporingsprogramma Bureau Rijnmond

Opsporingsprogramma Bureau Rijnmond
Politie en justitie uit onze regio vragen uw hulp bij het oplossen van misdrijven in het opsporingsprogramma Bureau Rijnmond. Het programma is iedere donderdagavond om 17.25 uur te zien na Rijnmond Nieuws of via www.rijnmond.nl. Presentatrice Suzanne Mulder zet wekelijks een aantal onopgeloste zaken uit de regio Rijnmond op een rij.

 

Exposeren in het gemeentehuis?

In de hal van het gemeentehuis zijn er regelmatig exposities en tentoonstellingen. Woon je in Lansingerland en wil je gebruik maken van de hal om je werken te tonen?

Stuur dan een mail naar info@lansingerland.nl. Wij nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Openbare bekendmakingen

Voor bepaalde activiteiten geeft het gemeentebestuur een vergunning of een ontheffing. Alle afgegeven vergunningen moet de gemeente bekend maken. Dit gebeurt in de vorm van officiële bekendmakingen die we iedere week publiceren. Ook (het aanpassen van) bestemmingsplannen publiceren wij iedere week.

De gemeente publiceert deze openbare bekendmakingen op de pagina Gemeenteblad. Via de Lansingerland app kunt u eenvoudig de bekendmakingen bij u in de buurt zien, op een digitale kaart.