Week 34, 23 augustus 2016
In deze nieuwsbrief:
  Tracébesluit A16 Rotterdam ligt ter inzage
  Oproep: buddy’s gezocht
  (V)echtscheiding? U staat er niet alleen voor
  In gesprek met uw wethouder
  De scholen zijn weer begonnen!
  Traplift voor Hospice Lansingerland
  Lansingerland ontvangt China
  Actuele wegwerkzaamheden

Agenda

Dinsdag 23 augustus:

Muziek vergeet je niet!

Woensdag 24 augustus:

Hoelahoep workshop
Informatieavond computer en tablet cursussen en workshops

Vrijdag 26 augustus:

Muzikale Vrienden Concert

Vrijdag 26 augustus t/m zondag 28 augustus:

Foodtruck Festival

Zondag 28 augustus:

Lance Mountain Summer Show (Western Riding Show)

Maandag 29 augustus:

Vergadering Welstandscommissie

Woensdag 31 augustus:

De wethouder komt naar u toe!

Activiteiten in het gemeentehuis

Dinsdag 23 augustus t/m donderdag 15 september:

Foto-expositie "Cultural China, Splendid Sichuan”

Uw evenement plaatsen?

Kijk op de pagina
Activiteitenagenda

Besluitenlijst Raad en Commissies

Wilt u weten wat er in de commissies en de gemeenteraad besloten is?
Kijk op de pagina Besluitenlijst raad en commissies

Nieuwbouwkavels te koop!
Lees meer ...

Openingstijden


Gemeentehuis Lansingerland
Servicepunt Bleiswijk
Gemeentewerf
Afvalbrengstation


 

Colofon

Contact

Iets kapot, kwijt of niet in orde

Lansingerland app

Facebook Twitter Youtube
 

Tracébesluit A16 Rotterdam ligt ter inzage

De minister van Infrastructuur en Milieu heeft op 29 juni 2016 het Tracébesluit A16 Rotterdam getekend. Van donderdag 25 augustus tot en met donderdag 6 oktober 2016 ligt het Tracébesluit ter inzage.

Rijkswaterstaat organiseert hiervoor in samenwerking met de gemeenten Rotterdam en Lansingerland in de eerste week van september drie breed opgezette informatiemarkten voor alle belanghebbenden en belangstellenden in het gebied waar de A16 Rotterdam komt te liggen. In Lansingerland vindt deze bijeenkomst plaats op donderdag 1 september a.s. in het gemeentehuis van 16.00 -21.00 uur. Hoe u vanaf donderdag 25 augustus kunt reageren op het Tracébesluit leest u in de officiële kennisgeving van het ministerie.

 

Oproep: buddy’s gezocht

In september komen er 40 nieuwe inwoners in de Hergerborch wonen. Deze inwoners hebben net een tijdelijke verblijfsvergunning gekregen en mogen in Nederland verblijven. Door 90% van hen is gezinshereniging aangevraagd.

We zoeken vrijwilligers die deze nieuwe inwoners als buddy willen begeleiden. In overleg onderneemt u (sociale) activiteiten, voert gesprekken of helpt u hen met meer praktische zaken.

Wilt u buddy worden? Via Hergerborch@lansingerland.nl kunt u zich aanmelden.

 

(V)echtscheiding? U staat er niet alleen voor

(V)echtscheiding? U staat er niet alleen voor
Een scheiding is nooit leuk, maar bij een vechtscheiding gaat het verder. Er zijn scheldpartijen, verwijten en pesterijen. Bij veel vechtscheidingen zijn de kinderen het onderwerp van de strijd. Zij zitten er letterlijk tussenin. Psychisch heeft dit heel veel effect op kinderen. Het is belangrijk dat u en uw kinderen hulp krijgen bij een vechtscheiding. U kunt voor advies en ondersteuning terecht bij Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 0800-2000. Lees meer ...

 

In gesprek met uw wethouder

Heeft u een vraag voor een wethouder of wilt u met hem/haar van gedachte wisselen? Dan bent u van harte welkom tijdens de spreekuren van de wethouders. Op 31 augustus bent u van harte welkom in de bibliotheek in uw woonkern. Lees meer ...

 

De scholen zijn weer begonnen!

De scholen zijn weer begonnen!
Het nieuwe schooljaar voor leerlingen van basisscholen en het voortgezet onderwijs is weer gestart. Veel jonge verkeersdeelnemers zijn dan weer onderweg. Wij vragen u om hier rekening mee te houden. Pas uw snelheid aan en denkt u ook aan uw parkeergedrag bij het brengen en halen van uw kind (eren).  Lees meer ...

 

Traplift voor Hospice Lansingerland

Traplift voor Hospice Lansingerland
Sinds kort beschikt Hospice Lansingerland over een traplift. Deze lift is aangelegd met subsidie van de gemeente Lansingerland. Voor mensen die slecht ter been zijn was het niet mogelijk om de logeerkamers te bereiken op de eerste verdieping. Door de komst van een traplift is het nu voor iedereen mogelijk om dichtbij hun naasten te overnachten. Ook bezoekers van Café Over-Leven en geïnteresseerden voor de bijeenkomsten in het Kenniscentrum Palliatieve Zorg en Begeleiding kunnen nu makkelijker de ruimte op de eerste verdieping bereiken.

 

Lansingerland ontvangt China

Lansingerland ontvangt China

Niet de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, Carré Amsterdam of het Nieuwe Luxor in Rotterdam, maar de publiekshal van de gemeente Lansingerland vormde zondag 21 augustus het sfeervolle decor voor de Chinese manifestatie “Cultural China, Splendid Sichuan”.

Het optreden werd gegeven na het Business Network Event waarvoor met name Lansingerlandse ondernemers waren uitgenodigd. Het optreden startte om 18.00 uur. Ondanks dit tijdstip kwamen meer dan 300 mensen op het evenement af, waaronder veel inwoners. Lees meer ...

 

Actuele wegwerkzaamheden

Actuele wegwerkzaamheden
Alle actuele informatie over wegwerkzaamheden in en rond Lansingerland vindt u op de wegwerkzaamhedenkaart.

Wegwerkzaamheden per kern bekijken? Dat kan ook!

 

Openbare bekendmakingen

Voor bepaalde activiteiten geeft het gemeentebestuur een vergunning of een ontheffing. Alle afgegeven vergunningen moet de gemeente bekend maken. Dit gebeurt in de vorm van officiële bekendmakingen die we iedere week publiceren. Ook (het aanpassen van) bestemmingsplannen publiceren wij iedere week.

De gemeente publiceert deze openbare bekendmakingen op de pagina Gemeenteblad. Via de Lansingerland app kunt u eenvoudig de bekendmakingen bij u in de buurt zien, op een digitale kaart.