Week 28, 12 juli 2016
In deze nieuwsbrief:
  Vergoeding Jeugd Cultuur- en Sportfonds
  Tracébesluit A16 Rotterdam
  Onafhankelijk verkenner voor nieuw luchthavenbesluit Rotterdam
  Investeringsagenda Metropoolregio
  Maak uw omgeving Hartveilig!
  Met én zonder afspraak uw zaken regelen
  Openstelling parkeerdek parkeergarage halte Westpolder
  Exposeren in het gemeentehuis?
  Blijft u deze zomer thuis? Dan hoeft u zich niet te vervelen!
  Werkzaamheden Hoeksekade

Agenda

Zondag 10 juli t/m donderdag 18 augustus:

Summer Action 2016 Lansingerland

Maandag 11 juli t/m vrijdag 15 juli:

Dock 3B Zomerweek

Woensdag 13 juli t/m donderdag 14 juli:

Overnachting The Point (girlz only)

Woensdag 13 juli t/m vrijdag 19 augustus:

Zomerprogramma Outdoor Valley

Vrijdag 15 juli:

Summer Experience

Maandag 18 juli:

Vergadering Welstandscommissie

Maandag 18 juli t/m woensdag 20 juli:

Summer Action 2016- Kamp

Maandag 25 juli:

Deelnemers 100e Vierdaagse delen ervaringen!

Woensdag 27 juli t/m donderdag 28 juli:

Summer Action 2016 - Paintball

Activiteiten in het gemeentehuis

Donderdag 26 mei t/m dinsdag 16 augustus:

Groeten uit Lansingerland, Lente editie

Vrijdag 24 juni t/m woensdag 27 juli:

Expositie dikke dames en vrolijke dieren

Uw evenement plaatsen?

Kijk op de pagina
Activiteitenagenda

Besluitenlijst Raad en Commissies

Wilt u weten wat er in de commissies en de gemeenteraad besloten is?
Kijk op de pagina Besluitenlijst raad en commissies

Nieuwbouwkavels te koop!
Lees meer ...

Openingstijden


Gemeentehuis Lansingerland
Servicepunt Bleiswijk
Gemeentewerf
Afvalbrengstation


 

Vacatures

Ervaren Personeels- en Salarisadministrateur
Adviseur Facilitaire Zaken

Colofon

Contact

Iets kapot, kwijt of niet in orde

Lansingerland app

Facebook Twitter Youtube
 

Vergoeding Jeugd Cultuur- en Sportfonds

Vergoeding Jeugd Cultuur- en Sportfonds
Kinderen van 4 tot 18 jaar moeten zich kunnen ontwikkelen op het gebied van kunst, cultuur en sport ongeacht hun financiële situatie. Daar maken het Jeugd Cultuur- en Sportfonds zich hard voor. Zij vergoeden de contributie en materiaalkosten voor kinderen die lid willen worden van een toneelclub, lessen willen volgen aan een muziekschool of een andere instelling voor actieve kunstbeoefening maar dat niet zelf kunnen betalen. Lees meer ...

 

Tracébesluit A16 Rotterdam

In mei heeft Rijkswaterstaat 7 themabijeenkomsten georganiseerd over het Tracébesluit A16 Roitterdam. Op www.a16rotterdam.nl staan alle verslagen van deze themabijeenkomsten en impressies van de deelgebieden.

Informatieavonden
Het Tracébesluit wordt na de zomervakantie ter inzage gelegd. Voor alle belanghebbenden en belangstellenden in het gebied waar de A16 Rotterdam komt te liggen organiseert Rijkswaterstaat daarna informatieavonden. De data van de informatieavonden worden ruim van tevoren bekendgemaakt. Lees meer ...

 

Onafhankelijk verkenner voor nieuw luchthavenbesluit Rotterdam

Joost Schrijnen is benoemd als onafhankelijke verkenner voor het nieuwe luchthavenbesluit voor Rotterdam The Hague Airport. Hij gaat toetsen of het aantal vluchten gelijk moet blijven of dat er draagvlak is voor uitbreiding van het aantal vluchten.Vanaf half augustus gaat Joost Schrijnen in gesprek met gemeenten, bewonersorganisaties en andere belanghebbenden van de luchthaven. Ook inwoners kunnen hem via het mailadres verkenner.rtha@pzh.nl benaderen met op- of aanmerkingen. De verkenningsfase wordt in het najaar van 2016 afgerond met een rapportage over de bevindingen.

 

Investeringsagenda Metropoolregio

Investeringsagenda Metropoolregio
De economie in het dichtstbevolkte gedeelte van Nederland versterken en vernieuwen. Dat is het doel van het investeringsprogramma ‘Investeren in vernieuwing’. De burgemeesters Aboutaleb en Van Aartsen en Commissaris van de Koning Smit hebben dit programma vandaag aangeboden aan minister-president Rutte.

Investeren in vernieuwen
Het programma ‘Investeren in vernieuwen’ bestaat uit 150 concrete projecten die zijn aangedragen door de betrokken gemeenten, de provincie, kennisinstellingen en het bedrijfsleven. Volgens de OESO kan een dergelijk investeringsprogramma leiden tot 2 tot 4% extra economische groei. Lees meer ...

 

Maak uw omgeving Hartveilig!

Maak uw omgeving Hartveilig!
Stelt u zich eens voor. U staat met uw buurman te praten en hij zakt ineens in elkaar. Hartstilstand… Weet u wat u moet doen? U kunt een leven redden door vrijwilliger te worden bij Hartveilig Wonen!

Elke dag sterven 35 mensen aan een hartstilstand. Als vrijwilliger kunt u mensenlevens redden door deel te nemen aan Hartveilig wonen. Lees meer ...

 

Met én zonder afspraak uw zaken regelen

Vanaf vandaag kunt u in het gemeentehuis elke dinsdag van 14.00 tot 20.00 uur en elke woensdag van 08.00 tot 17.00 uur zonder afspraak terecht. In het servicepunt Bleiswijk bent u welkom, met óf zonder afspraak, op woensdag en vrijdag van 14.00 - 17.00 uur. Lees meer ...

 

Openstelling parkeerdek parkeergarage halte Westpolder

Openstelling parkeerdek parkeergarage halte Westpolder
De begane grond van de parkeergarage bij halte Westpolder is sinds 12 maart in gebruik en biedt parkeerruimte aan 98 auto’s. Op het bovengelegen parkeerdek is nog ruimte voor 102 parkeerplekken. Voordat dit dek gebruikt kan worden moeten echter nog werkzaamheden plaatsvinden waar onder het aanbrengen van een zogenoemde deklaag. Deze werkzaamheden zijn weersafhankelijk en om die reden al een aantal keer afgeblazen. De werkzaamheden zijn nu ingepland voor 19 juli en nemen in totaal 1 week in beslag. Zodra het parkeerdek volledig is ingericht zijn er 200 parkeerplaatsen beschikbaar voor de OV-reizigers.

 

Exposeren in het gemeentehuis?

Exposeren in het gemeentehuis?
In de hal van het gemeentehuis zijn regelmatig exposities en tentoonstellingen te zien.

Woont u in Lansingerland en wilt u gebruik maken van de hal om uw werken te tonen? Stuur dan een mail naar info@lansingerland.nl. Wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Blijft u deze zomer thuis? Dan hoeft u zich niet te vervelen!

In Lansingerland worden er veel leuke evenementen georganiseerd. Voor jongeren organiseren Stichting Jeugd en Jongerenwerk en 3B Dock in de maanden juli en augustus meerdere activiteiten zoals een kamp, een maisdoolhof en een sport-en spelprogramma in 4 verschillende wijken. Wilt u liever actief in de buitenlucht bezig zijn? Ook dan zijn er voldoende mogelijkheden, bekijk dan onder andere het zomerprogramma van Outdoor Valley!

In augustus is er in elke kern een festival; De Megafun Dagen Pecto’s (Bleiswijk), het Jodocus Jeugdfestival (Bergschenhoek) en het Jeugdfestival (Berkel en Rodenrijs). Voor wie het leuk vindt om met computers bezig te zijn organiseert Pecto’s een LANparty en in de laatste week van de vakantie is het Huttendorp in Bleiswijk. De zomer wordt feestelijk afgesloten met een hapje en drankje bij het Foodtruck Festival.

Voor sommige activiteiten moet u zich aanmelden. Kijk voor meer informatie op onze activiteitenagenda.

 

Werkzaamheden Hoeksekade

Werkzaamheden Hoeksekade
Op het noordelijke deel van de rijbaan aan de Hoeksekade vinden kabelwerkzaamheden plaats. Deze weghelft is daarom ook afgesloten. Verkeer wordt om en om over het zuidelijke deel van de rijbaan geleid door middel van verkeerslichten.

 

Openbare bekendmakingen

Voor bepaalde activiteiten geeft het gemeentebestuur een vergunning of een ontheffing. Alle afgegeven vergunningen moet de gemeente bekend maken. Dit gebeurt in de vorm van officiële bekendmakingen die we iedere week publiceren. Ook (het aanpassen van) bestemmingsplannen publiceren wij iedere week.

De gemeente publiceert deze openbare bekendmakingen op de pagina Gemeenteblad. Via de Lansingerland app kunt u eenvoudig de bekendmakingen bij u in de buurt zien, op een digitale kaart.