Week 41, 7 oktober 2014
In deze nieuwsbrief:
  Week van de Veiligheid
  Feestelijke afronding Herininrichting Oranjebuurt
  Skatepark nog niet helemaal klaar
  Uw kentekenplaat popnagelen
  Doet u ook mee aan groepsaankoop zonnepanelen?
  Privacy in het sociale domein
  Goed voor elkaar nieuws
  Definitief Ontwerp park "De Leeuwenkuil"
Te zien in het gemeentehuis

Overzichtstentoonstelling Kunsttoer Lansingerland

Besluitenlijst raad en commissies

Wilt u weten wat er in de commissies en de gemeenteraad besloten is?
Kijk op de pagina Besluitenlijst raad en commissies.

Openingstijden


Gemeentehuis Lansingerland
Servicepunt Bleiswijk
Gemeentewerf
Afvalbrengstation


 

Colofon

Contact

Iets kapot, kwijt of niet in orde

Lansingerland app

Facebook Twitter Youtube
 

Week van de Veiligheid

Week van de Veiligheid
Zodra de dagen korter worden, nemen bepaalde vormen van criminaliteit zoals overvallen, straatroof en inbraken weer toe.

Een initiatief als de Week van de Veiligheid helpt om de alertheid van bewoners en ondernemers te vergroten. In de week van 6 tot 12 oktober is het de week van de Veiligheid. 

In het kader hiervan ontvangt u bij de Heraut de krant ‘Veilig Leven’. In de week van de Veiligheid houden we diverse preventieacties in Lansingerland en extra toezicht en controles door politie.

 

Feestelijke afronding Herininrichting Oranjebuurt

Feestelijke afronding Herininrichting Oranjebuurt
Tijdens de Burendag op zaterdag 27 september vond de feestelijke afronding plaats van het project Herinrichting Oranjebuurt en Huygensplantsoen in Berkel en Rodenrijs. Daarbij werd in het plantsoen een betonnen poef onthuld, die door de Oranjebuurt-bewoners was gemozaïekt bij atelier Eenvoud in Bleiswijk. De poef was een cadeau van Wijkvereniging Berkel Dorp en de gemeente aan de wijk. Lees meer ...

 

Skatepark nog niet helemaal klaar

Skatepark nog niet helemaal klaar
Het skatepark in het Annie M.G. Schmidtpark is bijna klaar. Er moet rondom de baan nog grond aangebracht worden met daarop grasmatten. Ook moet de skatebaan nog gekeurd worden volgens de Europese richtlijnen.

We vragen aan de skateliefhebbers om nog even geduld te hebben en dus nog niet te gaan skaten op de nieuwe skatebaan. Lees meer ...

 

Uw kentekenplaat popnagelen

Uw kentekenplaat popnagelen
Op zaterdag 11 oktober 2014, tijdens de nationale Week van de Veiligheid, kunt u in Bleiswijk en Bergschenhoek de kentekenplaten van uw auto, motor- of bromfiets kosteloos en vakkundig laten popnagelen. Hiermee beschermt u uw kentekenplaten tegen diefstal en verlies.

Tussen 10.00 en 15.00 uur kunt u terecht bij ABS Autoherstel De Haan in Bleiswijk of op het parkeerterrein van het gemeentehuis in Bergschenhoek.

 

Doet u ook mee aan groepsaankoop zonnepanelen?

Doet u ook mee aan groepsaankoop zonnepanelen?
De groepsaankoop zonnepanelen in het najaar 2013 was een geweldig succes. Daarom start SamenZonneEnergie voor alle inwoners van Zuid-Holland weer een groepsaankoop.

Tot en met 5 november kunt u zich vrijblijvend inschrijven en een persoonliljk aanbod ontvangen.

Via deze groepsaankoop kunt u een compleet zonnepanelensysteem tegen een scherpe prijs aanschaffen. Hiermee draagt u bij aan een groener milieu. Lees meer ...

 

Privacy in het sociale domein

De gemeente is verantwoordelijk voor het zorgvuldig omgaan met uw persoonlijke gegevens. Ook als per 1 januari de regelgeving voor werk en inkomen, zorg en jeugd verandert.

De gemeente heeft in principe altijd uw toestemming nodig om gegevens van u in te zien. Doorgeven van uw gegevens mag daarnaast alleen als dat nodig is voor de uitvoering van een wettelijke taak. Uw gegevens mogen nooit gebruikt worden voor andere doelen. Dit controleren wij regelmatig. U mag daarnaast ook altijd vragen welke gegevens tussen welke partijen worden uitgewisseld.

Daarnaast hanteert de gemeente Lansingerland het uitgangspunt dat wij nooit medische gegevens van u opslaan in onze gemeentelijke systemen.

 

Goed voor elkaar nieuws

Het tweede nummer van Goed voor elkaar Nieuws is uit. In dit nummer staat alles over de veranderingen in de Wmo, jeugdhulp en bij werk en inkomen. Zo vertelt Hanneke van Vliet Vlieland wat deze veranderingen betekenen voor Welzijn Lansingerland, laten we een vrijwilliger van Superburen aan het woord en vertellen we u wanneer de informatieavonden zijn.

Kortom een interessante nieuwsbrief.

 

Definitief Ontwerp park "De Leeuwenkuil"

Park “De Leeuwenkuil” wordt de komende periode opgeknapt. Er ligt nu een Definitief Ontwerp. Omwonenden en andere geïnteresseerden hebben een reactie kunnen geven op het Voorlopig Ontwerp tijdens een inloopavond in juni en via een reactieformulier op de website.

De werkzaamheden starten in november en zijn voor het eind van het jaar gereed. Lees meer ...

 

Openbare bekendmakingen

Voor bepaalde activiteiten geeft het gemeentebestuur een vergunning of een ontheffing. Alle afgegeven vergunningen moet de gemeente bekend maken. Dit gebeurt in de vorm van officiële bekendmakingen die we iedere week publiceren. Ook (het aanpassen van) bestemmingsplannen publiceren wij iedere week.

De gemeente publiceert deze openbare bekendmakingen op de pagina Gemeenteblad. Via de Lansingerland app kunt u eenvoudig de bekendmakingen bij u in de buurt zien, op een digitale kaart.